От днес Стара Загора е домакин на третото издание на Националния кулинарен форум „Chef’s Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, посветен на съвременната кухня. В него ще се представят различни концепции и иновационни техники на готвене от водещи кулинари.
„Сигурна съм, че през следващите два дни много млади хора ще бъдат вдъхновени, ще видят много нови неща и ще искат да продължат в този кариерен път“, сподели по време на откритията заместник-кметът на Стара Загора, Милена Желева. Тя подчерта, че местната администрация подкрепя това събитие и се радва, че то се провежда в града на липите.
Кулинарният форум за първи път ще продължи два дни. Участие ще вземат известни готвачи като шеф Жоро Иванов, шеф Веселин Калев, шеф Николай Петев и шеф Антонио Иванов, а за първи път ще се включат и професионалисти от Сърбия и Канада.
Новост тази година е откритият Chef’s Food Park, разположен в пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики“. Там между жителите и посетителите на Стара Загора ще се предлагат ръчно приготвено суши, прясно паста и специални десерти.
През двата дни на форума се очаква присъствието на над 1100 зрители, включително ученици, студенти и учители по кулинария от 36 различни населени места.
Паралелно с форума, във фоайето на Културен център „Стара Загора“ се провежда и кулинарно изложение, представящо уникални храни, напитки, оборудване, облекло и консумативи за професионалистите. Сред най-иновативните продукти на изложението са шоколад с рачел, греяно вино и пушен карамел, оформен като 32-каратов шлифован диамант. Посетителите могат да се насладят и на карвинг на храни.




