Стефан Янев

Пристигнаха новите 1637 изборни машини в България. Имаме пълния брой машини, необходими за изборите на 11 юли. Това каза в началото на редовното правителственото заседание служебният министър-председател Стефан Янев.

„Късно снощи пристигнаха допълнително поръчаните машини, те вече са доставени на българска територия“, обяви той.

Янев коментира, че по този начин правителството е изпълнило ангажимента си и е осигурено безпроблемното протичане на изборите на 11 юли.

Премиерът каза още, че днес е ден за траур за трагично загиналия летец майор Валентин Терзиев и добави, че той е съвременен герой, който трябва да помним.

Стана ясно, че днес трима министри – на регионалното развитие, на икономиката и на финансите, свикват специална пресконференция, за да разкрият още данни за т.нар. „инхаус възлагане“, при което обществени поръчки се дават директно, без търг или конкурс, на избрано държавно предприятие, осигурява му се огромен ресурс, а то пренасочва дейности и пари към други изпълнители – обикновено частни фирми, близки до властта.

Министрите Виолета Комитова, Кирил Петков и Асен Василев ще се срещнат с медиите веднага след приключване на днешното заседание на служебното правителство.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!