Стефан Янев
На снимката: Стефан Янев

Не търсим начин за задължителна ваксинация. Това е право на всеки един да решава кака иска да управлява личния си живот и личното си здраве. Ще се взимат мерки при необходимост. Това каза премиерът Стефан Янев при посещението си в Медицински университет – София.

По думите на министър-председателя до момента обществото е достатъчно добре информирано за разработелия план, който Министерството на здравеопазването представи неколкократно с всичките му разновидности.

По отношение на здравната система са взети мерки и е направен план за нарастване на усилията при необходимост. Там, където е необходими да бъдат разкрити нови клиники в болниците, ще бъдат открити такива. Финансирането на допълнителната здравна помощ е въпрос, който е част то актуализацията на бюджета и се надявам тя да се случи и тези пари да бъдат осигурени“, посочи Янев.

Янев обобщи, че ваксинационната кампания е довела до определени резултати – има повишаване на ваксинирането на хората над 60-годишна възраст, които се предполага, че са по-податливи и по-лесно биха могли да бъдат афектирани от нова COVID вълна.

В заключение той обобщи, че философията на правителството е всички мерки, които се взимат да бъдат безкрайно щадящи за бизнеса. Призова животът да тече нормално и в случай на необходимост да се вземат мерки.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!