Делян Пеевски
Делян Пеевски Кадър: БНТ

Същинска надпревара между областните структури на ДПС по издигането на Делян Пеевски за лидер на партията се наблюдава днес. От публични постове във Фейсбук става ясно, че Пеевски вече е номиниран в Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Благоевград, Бургас, Добрич, Велико Търново, Стара Загора Кърджали и Русе.

Припомняме, че на 17 ноември, по време на заседание на Централния съвет на партията, санкционираният по глобалния закон „Магнитски“ Пеевски обяви, че се кандидатира за председател на партията. Тогава почетният председател на ДПС Ахмед Доган дистанционно похвали Пеевски и го нарече „феномен“.

Кой номинира Пеевски?

Очаквано сред първите номинирали Пеевски се оказа структурата в Благоевград, откъдето той влезе и като депутат.

Подкрепа дойде и от Пазарджик.

„Областният съвет на ДПС Пазарджик на свое заседание, проведено на 20-ти ноември 2023 г., взе решение да номинира г-н Делян Пеевски за председател на ДПС на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи, която ще се проведе на 24 февруари 2024 г.“, информираха от структурата във Велинград.
В Кюстендил също бързо номинираха Пеевски за лидер.

От пост на депутата на партията Ализан Яхова става ясно, че такова решение вече е взето и в Русе. В Пловдив също номинираха Пеевски.

Финалното решение ще бъде взето на конференция на партията на 24 февруари.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук