Светослав Малинов
Доц. Светослав Малинов

„При връчването на втория мандат чухме как държавният глава заяви официално пред цялата нация, че не иска да има редовно правителство. Иска да се отиде на предсрочни избори, иска да продължи да управлява през служебен кабинет. Оттук нататък единствената задача на партиите е да излъчат редовно правителство, независимо от компромисите.“

Това заяви пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат, политик от ДСБ и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“.

Малинов категорично определи като „грозен момент в българската демократична история“ начина, по който Румен Радев е връчил мандата.

Очаквам подновяване на преговорите и редовен кабинет до три дни. Това е ситуация, която повече не бива да се отлага. Много лош знак за Европа е словото на президента. Това ще предизвика сериозно сътресение в репутацията му. Освен това той заяви, че не иска да му се пипат службите… Това е много дълго обмисляно слово“, каза Светослав Малинов.

Доц. Малинов посочи, че „би било проява на невероятна арогантност“, ако не се направят промени в проектокабинета „Денков“.

„Всичко трябва да се отвори за нови преговори. Отговорността на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС неимоверно нарастна пред техните избиратели. Президентът играе срещу това мнозинство български граждани… Провокацията на президента е разкодирана и ще се действа според новата обстановка. Нямам съмнение, че ще бъде излъчено правителство“, заяви той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук