Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънреден председателски съвет в Народното събрание заради чумата по животните. По време на заседанието ще се обсъди и решението за създаване на временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства в транспортния сектор, с които обявилият гладна стачка Николай Колев-Босия, твърди, че разполага.

На заседанието ръководствата на всички парламентарни групи ще бъдат информирани от министъра на вътрешните работи Валентин Радев за обстоятелствата около случаите на чума по дребните преживни животни, регистрирани в района на Странджа, както и стартиралата кампания за масово умъртвяване на животни в Бургаско и Ямболско. Заседанието се свиква по молба на Оперативния щаб, който координира всички действия по борбата с това заболяване.

Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази също надежда, че ще се сложи край на гладната стачка на Николай Колев-Босия:

„Ще направим анкетна комисия, за да може да се успокои г-н Колев. В крайна сметка животът струва много повече. Не бива да допускаме да си играем с това“. Анкетната комисия ще бъде гласувана в сряда, а първото ѝ заседание ще е в четвъртък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!