Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева отправи остри критики към новото правителство по отношение на външната политика. Тя беше помолена да коментира последното посещение на Бойко Борисов в Турция.

52696

 „От доста години в България живеем в пиар реалност. Посещението в Турция е един чист пиар. Аз никога не бих поела функция в Министерството на външните работи, защото това е много висока топка. Външната ни политика в момента е дадена на лаици. Те могат да са интелигентни, но това не ги прави по-малко непросветени”, каза Дончева.

„Това е много тънка работа, изисква огромни познания и контакти. Това се натрупва в продължение на години”, допълни тя.

„Новият правителствен екип няма визия и това си личеше от предизборната кампания. Един месец ни обясняват, че е голямо постижение, че ще махнат табелите, означаващи камерите на пътя. Тези хора си вярват, че правят някакви велики законотворчески дела”, каза още лидерът на „Движение 21”.

Според Татяна Дончева турска намеса, както и намеса на Русия и САЩ в политиката у нас, винаги е имало и ще има и занапред.

„Тя трябва да бъде минимизирана с държавници, които разбират от това. Когато невежеството вземе връх в една държава, това рядко е в една сфера. Невежеството взима връх във всички сфери и тогава, за да компенсираш това, започваш с пиар упражненията”, каза Дончева.

Тя коментира и темата за съдебната реформа.

„Тя е императивно необходима, но среща тежка съпротива на цялото статукво, което в момента е парламентарно представено”, заяви Татяна Дончева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!