Великденското зайче ще бъде много доволно да знае, че и тази година ще може да свърши работата си въпреки пандемията от covid-19, дори ако това означава да носи маска и ръкавици тази година.

„Както можете да предположите феята на зъбките и великденското зайче сега са изключително заети вкъщи със семействата си, както и със собствените си зайчета и заради това казвам на децата от Нова Зеландия, че ако великденското зайче не стигне до техния дом, тогава трябва да разберем, че в момента е малко трудно за Зайчето да стигне навсякъде. „. Това заяви премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн пред журналисти в понеделник (6 април).

Това обаче не спря Великденския заек да посети Лондонската зоологическа градина.

Ярко оцветените яйца, подходящи за животните, бяха скрити в пясъка, под и около камъни, а сурикатите  Франк, Дракула, Арчи, Пенелопа, Тимон, Аврора и Меко трябваше да ги намерят, тъй като те участваха в ежегодния лов на великденски яйца.

Шоколадовите Великденски зайци, които се продават, също носят маски и ръкавици по цял свят.

От зайчета, носещи хирургически маски, направени от шоколад, бадемова паста или марципан, и такива, които носят ролки тоалетна хартия в Германия, до гръцки зайчета със собствени ваксини и коронавирусни клетки, направени от шоколад и глазура, производителите на шоколад са намерили начин да превърнат лакомството във вид подкрепа за здравните работници.

Базираният в Белгия британски производител на торти Майкъл Люис-Андерсън направи сцена с шоколадови фигурки, базирана на баснята „Костенурката и зайчето“ от Езоп, за да напомни на хората да си останат у дома.

Люис-Андерсън заявява обаче, че тортата, която според него тежи  около 30 килограма и изисква 8 часа работа, няма да се продава, а вместо това ще бъде използвана в социалните мрежи, за да напомни на белгийските жители да се грижат за своето здраве.

Междувременно  посланието  на така заетия тази година Великденски заек остава: Внимавайте и се грижете за себе си!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук