През последните години няма нито един икономически показател на държавата, който да не е в прогрес. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ, което се провежда в момента в София.

„Когато поемаш отговорност за управлението, са важни намеренията и резултатите. Днес не се притеснявам да говоря за резултатите – тях можем да ги мерим във всичко.
Последните години няма нито един икономически показател на държавата, който да не е в прогрес. Това се дължи на българския бизнес, но и на другите неща, породени от управлението“, поясни той.

Според Дончев България може и още повече. „Следваме пакета утвърдени политики – развиваме инфраструктурата, поддържаме ниска данъчна тежест, защото българският бизнес има нужда да се развива, работим държавата да се оттегля от местата, където е влязла повече. Но, примерно, в образованието тя трябва да влезе повече – фокусът на усилията ни в момента е на входа на системата“, подчерта Дончев.

„Продължаваме политиките на модернизация на страната – не само в областта на образованието, но и на мерките за повишаване на икономическия растеж – единственият път към богатството е да произвеждаме и продаваме повече“, посочи вицепремиерът.

Той обърна внимание и на по-сигурната среда, говори за гаранциите за сигурна и работеща съдебна система, за връщането на справедливостта сред хората, а и за необходимата политическа среда, където да се формират правилните послания.

„Ние живеем със самочувствието, че в тази зала е събран най-добрият отбор – и най-сложното – умението да правиш политики, но ако те не са съчетани с доверие, няма как да стане. Другите могат да си позволят да бъркат, ние не можем, другите могат да си позволят днес да са едни, утре – други, но ние – не. Можем да се стремим само да бъдем себе си, защото не се срамуваме от всичко, което сме направили, посочи Дончев.

Финансовият министър Владислав Горанов пък започна речта си с думите: „Г-н Борисов, ще гласувам за Вас!“, което предизвика усмивки в залата на „Интер Експо Център“.

„България е една от страните с най-ниски данъци, а пред бюджета се преразпределят едни от най-ниските стойности. Свободният и образован човек сам може да взема решения как да използва благата, създадени от него. Но потенциалът на човешките ресурси намалява. Затова инвестицията в човешкия капитал е важна и ние залагаме на нея, тя е наш приоритет“, каза Горанов от трибуната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук