Тоника СВ

„Тоника СВ“ ще отбележи 40 година на сцената с мега концерт в Пловдив.

Концертът ще почете и паметта на без време отишлата си певица Ваня Костова.

Групата ще зарадва публиката с големите си хитове като „Един неразделен клас“, „Мария“, „Приятели“ и други, съобщават организаторите.

„За нас е голямо предизвикателство да изнесем самостоятелен концерт в Античния театър в Пловдив, на една от най-красивите сцени в България. Пътували сме из цялата страна, пели сме по всички сцени в страната, но това ще бъде първият ни изцяло самостоятелен концерт в Античния театър“, каза Милица Божинова.

Подготовката за грандиозното шоу вече започна. На концерта ще прозвучат и нови песни, които публиката ще чуе за първи път.

Концертът ще бъде своеобразен бенефис на най-популярната и обична вокална група в България. Той ще разкаже тяхната история чрез музиката им.

Идеята за създаване на вокална група към Главно управление Строителни войски се ражда в края на 1979 година.

Тази група трябва да изпълнява естрадни български песни и да обикаля поделенията, за да повдига духа на служещите.

В конкурса за солисти на групата тогава се явяват 249 кандидати от цяла България.

Първите песни за новата формация се създават през 1979 година. Ръководител е композиторът Стефан Диомов.

На 12 март 1980 г. е официално представена групата „Тоника СВ“ – с добавката СВ (Строителни Войски).През годините в нейният състав са: Ваня Костова (алт, 1980 – 1986, 2015 – 2021), Милица Божинова (сопран 1980 – досега), Ралица Ангелова (алт 1980 – досега), Драгомир Димитров (тенор 1980 – досега), Теодор Шишманов (бас-баритон 1980 – 1983, 2015 – 2023) и Емил Василев (бас-баритон 1983 – 1991, 2023 – досега).

За 45 години „Тоника“ се превръща и остава една от най-любимите и значими музикални формации, оставила следа в спомените на поколения българи.

Концертът ще се проведе на сцената на Античен театър град Пловдив на 8 септември от 20,00 часа. Билетите от 20 до 75 лева вече са в продажба.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук