180°

Експериментални концерти, пърформънси, изложби и над 20 международни артисти провокират интереса на родната публика към съвременното изкуство в рамките на фестивала 180°.

Културната сцена в София и това лято ще бъде преобразена на 180° с четвъртото поредно издание на едноименния фестивал за съвременно изкуство. От 23 до 29 юли столичната публика ще има възможност да се срещне с едни от най-актуалните имена в съвременната експериментална музика, танц, театър и визуални изкуства. Платформата отново ще събере в София десетки съвременни артисти от страната и чужбина в рамките на седмица в края на юли.

Една от специалните изненади в тазгодишната програма на фестивала 180° е гостуването на изключително креативния и интересен музикант – Паул Фрик,  основен елемент в световноизвестнaта формация Brandt Brauer Frick.  Той завършва в Берлин като ученик на Фридрих Голдман, създава творби за камерни състави, театър, радио и филм. Той е пианист, продуцент, ремиксер и изпълнител на електронна музика. През 2008г. създава формацията заедно с Даниел Бранд и Ян Брауър, а две години по-късно съставът е вече 10-членен.Проектът е вдъхновен от детройтската техно, американската минималистична, съвременната класическа, рок и джаз музика и пожънва огромен световен успех, който ги отвежда в над 50 страни на признати сцени, между които Линкълн Център Ню Йорк, Фестивала Коачела, Център Помпиду, Джаз Фестивала в Монтрьо, Гластънбъри и много други.

[Best_Wordpress_Gallery id=“81″ gal_title=“180°.“]

Паул Фрик ще закрие фестивала на 28-и юли с иновативното и пространствено събитие „Drawn”, в което ще си партнира с родната певица Катя Ташева, ансамбъл 180° и представителките на утвърдената световнопризната компания за съвременнен танц Forsythe – уникална възможност за сблъсък с компанията, която от 2015 г. не съществува в първоначалния си вид. Единият гост на фестивала ще е Катя Черанева от Москва, която е фокусирана върху колаборации с артисти от цял свят, а Франсис Чаверини от Питсбърг ще бъде другият танцьор от чужбина. Нейното име се свързва и с артисти като Adam Barruch, Luca Veggetti, Shannon Gillen, както и The Metropolitan Opera, Bodytraffic и L.A. Dance Project.

Интернационалният форум ще се състои между 22-и юли и 28-и юли в избрани локации – Fabrica 126, Гьоте-институт и на определени места в градската среда, на открито.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук