Трагедия във Виена. 31-годишна жена  уби трите си дъщери, съобщават австрийските медии. Жената е направила опит след това да се самоубие, но нараняванията ѝ не са смъртоносни, заявиха от полицията.

Момичетата са били на 9 и на 3 години, а най-малката едва на 8 месеца, уточнява сайтът „ое24”. Според първоначалните данни на патолозите, децата са били удушени. Лекарите са се борили около час да спасят живота на най-голямото дете, за съжаление, безуспешно.

Разследващите смятат, че причината за трагичния инцидент е раздялата на родителите. Бащата на децата отскоро не живеел със семейството си, твърди информационният портал.

Майката, която идва от Непал, се е обадила на спешния телефон, за да съобщи, че смята да се самоубие.

Мястото е било незабавно локализирано от специалистите. След като са пристигнали на местопроизшествието, полицаите са открили две от момичетата мъртви, а третото е било реанимирано в опит да се спаси животът му, заяви говорителят на полицията Пол Айденбергер.

Майката е имала наранявания в областта на ръцете, които не са били толкова сериозни, че да бъде откарана в болницата. Жената е прегледана в полицейското управление и предстои да бъде разпитана.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!