Доналд Тръмп
на снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп

След един уикенд без „Туитър“ президентът на САЩ Доналд Тръмп отприщи река от туитове тази сутрин, като особено внимание обърна на следовател Робърт Мюлер с думите „изчакай, докато съдът види твоят скрит конфликт на интереси“.

„13 ядосани демократи са се настроили за лов на руски вещици и започват да откриват, че всъщност има съдебна система, която предпазва хората да не бъдат наранени – написа Тръмп в „Туитър и допълни по ардес на Мюлер – … изчакай докато съдът види твоят скрит конфликт на интереси“.

Преди да се качи на борда на „Еър Форс Едно“ Тръмп обяви, че иска да разговаря с хора, които са замесени в „руския пробив“, и да ги пита дали, според тях, ситуацията с този „пробив“ е „честна“.

„Проблемът е, че ние имаме 13 човека, всички от които демократи, и те наистина са демократи, те са ядосани демократи“, каза президентът на САЩ пред репортери.

Той също така приветства федералния съдия Т.С. Елиът, който е скептичен към прокурорите на Мюлер и тяхната компетентност да се справят със случа с бившия началник на предизборната кампания на Тръмп.

Екипът на президента проучва начини да определи размера на това, което те наричат „всички възможни конфликти на интереси по време на разследването на Мюлер“ още от миналата година. До този момент не е ясно да са повдигани обвинения от страна на екипа на Тръмп.

В по-ранен „туийт“ президентът на САЩ заяви, че разследването за Русия „бързо губи доверие“ и нападна разследващите, които душеха за всякакви възможни опити на президентът на попречи на правосъдието.

„Ловът на руски вещици бързо губи доверие. Бюрото за разследвания не откри никакви сделки или координация с Русия – написа Тръмп – Сега разследващите казват: ОК какво можем още да намерим? Какво ще кажете за възпрепятстване на разследването на фалшиво, измислено престъпление. Не се правете на учудени, това се нарича ответен удар“.

Словесното нападение съвпада с новата стратегия, която неговият юридически екип развива относно разследването за връзки с Русия. Тръмп заяви пред националната Ей Би Си, че скоро ще атакува разследващите „с троянски кон, насочен да следи усилията на демократите да свалят президента от власт“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!