Тръмп
Снимка; БТА

Масово депортиране на имигранти от САЩ обеща Доналд Тръмп, ако наесен бъде избран отново за президент.

Във Вашингтон Тръмп призова християните евангелисти да гласуват на президентските избори през ноември. Последва посещение и във Филаделфия, която по принцип е крепост на демократите. Джо Байдън получи там над 80 процента от гласовете през 2020 г.

„Ако спечелим Пенсилвания, ще спечелим президентските избори“, заяви Тръмп на предизборно събитие в университета „Темпъл“.

Речта му беше с основен акцент престъпността. Пред привържениците си той заяви, че ще постанови имунитет на полицаите от наказателно преследване.

„Бушува инфлация. Престъпността е извън контрол. Европа е в хаос, Близкият изток е взривен, Иран се чувства окуражен. Китай жъне успехи. И този ужасен, ужасен президент ни тласка към Трета световна война. Скоро ще бъдем в Трета световна война – погледнете ходовете, които предприема. Помнете, че Тръмп беше прав за всичко.“

АП пише, позовавайки се на статистика на местните власти, че във Филаделфия е имало 410 убийства през миналата година, което е спад с 20 процента спрямо година по-рано. Тръмп не подмина и темата за мигрантите:

„Още през първия ден ще започнем най-голямата вътрешна операция за депортиране в американската история. Нямаме избор“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук