Доналд Тръмп
на снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон взема правилните решения в борбата срещу COVID-19, за разлика от правителството на Швеция .

„Въпреки съобщенията за обратното, Швеция плаща висока цена за решението си да не въведе режим на самоизолация. Към днешна дата там са загинали 2462 души, което е много повече, отколкото в съседни страни като Норвегия (207), Финландия (206) или Дания ( 443). Съединените щати взеха правилното решение“, написа Тръмп в своя акаунт в „Туитър“.

Според последните данни броят на заразените с новия коронавирус в Швеция е 20 302 души. Броят на случаите на коронавирусна инфекция в САЩ е повече от милион, броят на жертвите достигна 60 207 души.

В момента шведското правителство предприема някои от най-меките мерки за борба с разпространението на вируса. Официално отменени са само масови мероприятия на повече от 50 души. Прогимназиите и детските градини продължават да работят нормално. Въпреки това хората с най-малките симптоми на респираторни заболявания се съветват да стоят у дома. Отделни компании по своя инициатива прехвърлят служителите на работа от разстояние, а някои ски-курорти затвориха доброволно заради карантината.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!