Депутатите ще продължат трети ден с обсъждането и гласуването на проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Разглеждането му започна в сряда. Вчера времето на редовното пленарно заседание също не стигна, за да бъдат приети оставащите текстове, припомня БТА.

Предстои парламентът да гласува предложението на Петър Петров („Възраждане“) писмените въпроси от парламентарния контрол, внесени до разпускане на Народното събрание, също да получават отговор. Според сега действащите разпоредби на правилника при разпускане на парламента, въпросите отпадат.

Друго предложение, което депутатите дискутираха, но не стигнаха до гласуване, е министър-председателят, заместник министър-председателят и министърът да могат да отложат само устен отговор на въпрос поради болест или командировка извън страната и при неотложни случаи, но не повече от два пъти. Предложението за редакция направи в пленарната зала Павела Митова („Има такъв народ“). В момента правилникът дава възможност премиерът, вицепремиерът и министрите да отлагат устен или писмен отговор на питане поради болест, командировка извън страната или при неотложни случаи.

От 11:00 часа днес е предвиден парламентарен контрол с участието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министрите Иван Шишков, Николай Милков, Росица Карамфилова, Никола Стоянов и Росен Христов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук