Директорът на ОДМВР-Силистра е временно отстранен от длъжност и срещу него започва дисциплинарно производство, след като три малки деца пострадаха при полицейска демонстрация в дунавския град, съобщиха от пресцентъра на МВР.

6-годишно момиче и две момчета на 5 години получиха изгаряния при взрив на шокова граната. 6-годишната Катерина е оперирана в отделението по пластична и възстановителна хирургия в болница в Русе. Момиченцето е с 8 процента изгаряния, няма опасност за живота му.

Трите деца са ранени по време на празник за 1 юни на стадион „Доростол“ в Силистра. Полицията в града е извършвала демонстрация по залавяне на престъпник, когато осколка от взривена граната ранява две момченца и едно момиченце.

Проявата на стадион „Доростол“ е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра.

Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук