НЛО
Снимка: И Ти Дейтабейс

Нова мистерия с НЛО се появи при на жива връзка на НАСА, след като три неидентифицирани летящи обекта /НЛО/ „изникнали“ близо до Международната космическа станция и се движели бавно край нея, като бяха уловени на видео, съобщи „Експрес“. Това отново развълнува привържениците на конспиративни теории, свързани с извънземните.

На записа изглежда, че назeмният контрол на НАСА е прекъснал един от двамата руски космонавти на борда – Александър Скворцов или Олег Скрипочка – който започнал да описва приближаващите се обекти. Привържениците на теорията за извънземен произход на НЛО твърдят, че това е направено, за да не каже той повече, отколкото е желателно. По-късно космонавтът получава инструкции, като казва, че е разбрал, и разговорът преминава към общи приказки. Самопровъзгласилият се експерт по извънземен живот Скот Уординг дори твърди, че космонавтът е казал „това е кораб“, преди да бъде прекъснат.

Видеото е заснето на 20 или 21 ноември. На приложения запис, на който членът на екипажа говори на руски, не се чува ясно такова нещо, но първата част от записът изглежда липсва и той започва очевидно след прекъсване на разговор. Руският космонавт бива запитан „направи ли още нещо по поддръжката на източника, освен това, за което вече съобщи?“.  Космонавтът започва да говори нещо „само за ваша информация исках още да кажа…“ но бива заглушен от английския превод.  После следват благодарности  и от двете страни /станцията и наземния контрол/ към екипите за някаква добре свършена работа, вероятно по станцията. През това време трите обекта се намират край МКС. В последната част от разговора служителката от наземния контрол превежда от руски на английски думите на космонавта, който предава някакви цифрови кодове.

Уординг отбелязва и че видеото в началото е ясно, но при появата на обектите те са повлияли на апаратурата и то става по-размазано и мътно. Той вижда изменения във формата на НЛО и е категоричен, че случаят означава, че и САЩ, и Русия знаят за тези „кораби“, а бързата реакция на дамата от наземния контрол със смяната на темата и прекъсването на живата връзка говорят, че нещата се покриват от обществеността.

Ето и самото видео, в което оригиналният разговор между космонавта и служителката на наземния контрол започва около 2 минути след началото на файла:

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!