Трима астронавти се върнаха след 168 денонощия в орбита (НА ЖИВО)

596

Спускаемият апарат на космическия кораб „Союз МС-06“, с трима членове на екипажа на Международната космическа станция, се приземи успешно в степите на Казахстан в сряда сутринта. Кацането бе осъществено в 04:31 часа.

астронавти

Транспортният космически кораб „Союз МС-06“ с екипаж от Международната космическа станция (МКС) се отдели от нея и пое към Земята в 01:08 часа.

Тримата от продължилата 168 денонощия експедиция МКС 54 са руският космонавт Александър Мисуркин и американските астронавти Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба.

астронавти

На борда на МКС до идването на следващия екипаж остават руският космонавт Антон Шкаплеров и астронавтите Скот Тингъл от САЩ и Норишиге Канаи от Япония.

„Союз“ с маневра за отдалечаване от МКС тръгна към Земята. В 03:39 часа „Союз МС-06“ включи двигателите за спиране и започна слизане от орбита.

астронавти

След това от спускаемия апарат се отделиха битовият отсек и отсекът с агрегатите. Спускаемата капсула на „Союз“ с екипажа навлезе в плътните слоеве на атмосферата в 04:09 часа.

астронавти

В 04:17 часа над капсулата от „Союз“ се разтвори един изтеглящ и след това три основни купола на парашутната система. Кацането бе осъществено по план в 04:31 часа на 146 км югоизточно от град Жезкагзан, Казахстан.

астронавти

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук