Проливните дъждове в Бургаска област са довели до смъртта на трима души, един е в неизвестност.

Малко след 1 часа в дежурната част на РДПБЗН-Бургас са получени сигнали за наводнени къщи на територията на община Каменово.

На място работят пожарни екипи с 6 пожарни автомобила, два всъдехода „Амфибия“ и водолази.

Включени са и допълнително екипи от Варна.

По информация на ГДПБЗН от наводнението са засегнати селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас. По първоначални данни има един загинал в с. Полски Извор, друг се издирва. Има загинал мъж и в село Ливада.

Седем каскадни микроязовира в област Бургас са със скъсани стени, показва проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Четири от водоемите са на територията на община Бургас, 2 са в община Камено и 1 в Айтос. Язовирите не са включени в списъка на потенциално опасните и според специалистите не могат да създадат приливна вълна.

Частично бедствено положение е обявено за бургаските квартали Долно Езерово, Горно Езерово, Лозово, както и в селата Маринка и Извор. Пътят за с. Извор е затворен поради преливане на реката. Затворен е и пътят между кв. Долно Езерово – с. Братово.

Към 9 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, община Царево – наводнен е площадът, нивото на водата се покачва.

В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради.

От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места.

Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос, Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас

За Бургаска област е обявен червен предупредителен код за интензивни валежи за днешния ден.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук