Цацаров вика на разпит Томислав Дончев, Лиляна Павлова

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на председателството ни на ЕС Лиляна Павлова и бившият министър на културата Вежди Рашидов ще бъдат привикани от прокуратурата за разпит относно НДК. Това обяви главният прокурор на републиката Сотир Цацаров.

„Министри ще бъдат извикани и разпитвани за НДК – при всички случаи мисля, че ще бъдат призовани Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов. Последният ще бъде привикан заради негови твърдения, че той е поискал да смени Мирослав Боршош, но в момента, в който се е върнал от отпуск вече не е бил принципал на НДК“, посочи главният прокурор.

Той уточни, че към този момент статутът на Мирослав Боршош е „лице, което е получило призовка за явяване с цел повдигане на обвинение за престъпление за нецелесъобразно изразходване на средства“.

„Ние работим по сигнал и справка на ДАНС. Всичко друго е добавено към справката на ДАНС“, коментира Цацаров. Той увери, че наблюдаващият прокурор е изисквал почти всички сключени договори с външни изпълнители, които г-н Боршош е сключвал в качеството си на изпълнителен директор на НДК. По думите му обвинението е това, с което е започнало досъдебното производство за нецелесъобразно разходване на средства.

В момента се работи по всички възможни линии. Тази, за която в момента е налице готовност за начално работно обвинение е по сигналната справка на ДАНС. Запитан има ли във въпросната справка министри, Цацаров отговори утвърдително и изтъкна, че те присъстват във връзка с гласуването на решението за увеличаване капитала на НДК, но не и за злоупотреби.

Утре Цацаров ще уважи парламента и ще се яви на заседанието на парламентарната комисия за НДК, за да бъде изслушан.

За още интересни статии и материали харесайте страницата на Debati.bg във facebook!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук