Amazon

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио очаква, че разполагането на една от централите на корпорацията Amazon в мегаполиса ще донесе на градската хазна 13,5 милиарда долара под формата на приходи от данъци.

„В Ню Йорк измерваме успеха по това, колко ще спечелят обикновените нюйоркчани. Втората централа на Amazon ще ни донесе 13,5 милиарда долара под формата на приходи от данъци, а също така 40 хиляди работни места. Това ще бъде най-голямото преместване на допълнителни работни места в историята на нашия град“, написа кметът в „Туитър“.

Той не забрави да благодари губернатора на едноименния щат Андрю Куомо за приноса му Ню Йорк да бъде избран за място, където да се разположи новата централа на корпорацията, чиято стойност на фондовата борса достига 1 трилион долара. В началото на ноември губернаторът обеща на шега пред журналисти, че ще вземе прякора Amazon, ако успее да убеди корпорацията да изгради своята втора централа в Ню Йорк.

Самата корпорация обяви, че ще създаде две нови щабквартири в Ню Йорк и окръг Арлингтън край Вашингтон. Amazon смята да „инвестира 5 милиарда долара и да създаде над 50 хиляди работни места“ в двете посочени места. Освен това, корпорацията планира да открие в град Нешвил, щат Тенеси допълнителен център, отговарящ за обработването на поръчките и работата с клиенти. В него ще работят над 5000 служители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!