Последната церемония по връчването на филмовите награди Оскар може и да пренаписа историята на Холивуд, но това не е впечатлило телевизионните зрители, пише АФП.

Лъскавото шоу в Лос Анджелис е било гледано от рекордно малка телевизионна аудитория в САЩ.

Пред телевизорите на честотата на Ей Би Си за застанали 23,6 милиона американци. За сравнение, миналата година Оскарите са били гледани от 6 милиона зрители повече.

Във второ поредно издание Оскарите нямаха водещ. От време на време комиците Стив Мартин и Крис Рок се появяваха, за да забавляват публиката, а имаше и музикални изпълнения.

Миналата година тази схема донесе успех и организаторите искаха да я копират и снощи.

Но рейтингите показват, че не са успели да привлекат същия интерес като миналогодишната програма, която започна с изпълнение на легендарните рокаджии от Куин и включваше запомнящ се дует на Лейди Гага и Брадли Купър.

Тазгодишната програма получава негативни отзиви в специализираните издания, въпреки че всички са положително настроени към успеха на филма Паразит, който отнесе четири награди.

Спадът на зрителския интерес е тенденция, която не засяга само Оскарите, но и повечето подобни телевизионни, музикални и други награди в последните години.

За сравнение, само преди 6 години, през 2014, церемонията по връчването на Оскарите е била гледана по телевизията от 43 милиона души в САЩ.

Кои са големите победители може да видите ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!