Както албанците бяха капсул-детонатонаторът за взривяването на бивша Югославия, така и циганското население ще изиграе същата роля у нас.

Това население е жертва на демонтажа на България,  индикация, че имаме проблем със себе си.

Циганите са вече близо милион у нас, а ние си играем на стратегии. Изказването е на депутата Иво Христов, от БСП, социолог, реакция срещу правителствен доклад за изпълнението на Националната стратегия за ромите.

Основният извод в документа е, че „има напредък в ромската интеграция“

Истината е пълно цивилизационно изключване на циганите от    цивилизованото българско общество за последните 25-30 години. Другото всичко е следствие,  контрира изводите  Христов.

Циганите са само донори, жертви, властта имате тежък проблем, обърна се соцдепутатът към докладчика – вицепремиерът Валери Симионов от фракцията на патриотите

Документът е парафиран от Министерския съвет, той отчита, че през 2016 г. има положителни резултати в областта най-вече на образованието с осигуряването на занималня от 1 до 7 клас, както и в областта на здравеопазването за роми.

Стратегии, документи, дългосрочни и краткосрочни програми и проекти за включването на циганите в България от 2000 г. има десетки като документ, парите идваха основно отвън – Сорос, Отворено общество, Брюксел, без участието на българската държава и крайният резултат е нулев.

76% от циганите живеят в гета, гетоизацията се задълбочава, във всичко. Общността все повече се капсулира, а циганските гета са анклави на престъпност, застрашаващи и националната сигурност на България, бе отново констатирано днес от депутати от всички посоки в парламентарната зала.

Някои политически партии определено имат интерес положението с циганите да не се променя, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. И допълни, че доказателствата са в изборните резултати от секциите в ромските махали.

Александър Паунов (БСП) се обяви за връщането на строителните войски като начин за интеграция на ромите.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че „Обединените патриоти“ не делят българските граждани по етнос и религия.

За мен е странно да се говори за стратегия за интегриране на ромите. Този въпрос се тика към публичност от външни фактори. Целта е да се разбива българското общество. Ние не можем да решим въпроси на народопсихологията, на етническите характерисики, но всички граждани са пълноправни граждани. Не е коректно да отделяме част от тях и да правим стратегии, разви теза Сидеров.

Лидерът на „Атака“ обяви, че проблемът с ромите ще бъде решен, тъй като сега „Обединени патриоти“ са във властта. Според Сидеров вицепремиерът Валери Симеонов ще се справи „ако бъде оставен да действа, ако не го занимават с несъществени въпроси“.

Депутатът Станислав Станилов, който също е от „Атака“ и „Обединени патриоти“ заяви, че става дума за сблъсък на културни модели. По думите му думата „интеграция“трябва да се забрави, а целта трябва да е създаването на поносима среда.

Политическата коректност срутва ЕС. Да не обръщаш внимание на хора, които не се трудят, е мантра. Безделието е коренът на всяко зло. Срещу ромите трябва да има санкции и дори репресии. Репресивното отношение ще бъде полезно. Ако морковът е 20 см, тоягата трябва да бъде 2 м. Един ден тези огромни групи ще тръгнат да убиват. От безделие ще творят зло. Ще колят наред, няма да питат кой е българин, кой турчин. Ние спим, каза още Станилов.

Рамадан Аталай (ДПС) предупреди, че няма как най-големият националист да отговаря в държавата за интеграцията на малцинствата. Същевременно обяви, че съгласен с част от изказването на Станилов, но не приема становището за репресиите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!