Бойко Борисов
на снимката: Министър-председателят Бойко Борисов

Бойко Борисов не води предизборна кампания за ГЕРБ, като обикаля страната в ролята си на министър-председател, и не използва държавен ресурс за нея, отсъди Централната избирателна комисия по повод жалба на БСП, в която се посочва, че изявите на премиера в страната са предизборна кампания, при която той обещава извънредно държавно финансиране.

Борисов обикаля страната все по-интензивно напоследък и за седмица даде две телевизионни интервюта. В сряда правителството раздаде 48 млн. лева. Тези факти послужиха на БСП за основание да настоява министър-председателят да излезе в отпуск, докато трае кампанията.

„Беше разгледан сигнал, който постъпи може би не вчера, а онзи ден, във връзка с нарушение на предизборната кампания от страна на министър-председателя. Той във вчерашния ден беше разгледан след обяд. ЦИК не установи нарушение и той остана за сведение“, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Според него жалбата на БСП се позовава на репортажи от обиколките на Борисов в страната, за които избирателната комисия преценява, че не представляват предизборна кампания.

БСП обаче се закани да внесе нова жалба в ЦИК заради нарушения на премиера Борисов, съобщиха от централата на левицата на „Позитано“ 20.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!