Цветан Цветанов
На снимката: Цветан Цветанов

В прокуратурата е постъпил сигнал във връзка с придобития от Цветанов апартамент, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНР. Той е постъпил от гражданско сдружение „Боец“ и е отправен още до антикорупционната комисия.

„Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал. Никога не съм се крил“ – така зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира информацията за сигнала в прокуратурата, предаде БГНЕС.

Според публикация на „Свободна Европа“, Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през 2018 г. е прехвърлил на фирмата-строител два от своите апартаменти. Изданието твърди обаче, че вторият човек в ГЕРБ е придобил новото си жилище на много по-ниска цена от пазарната.

„Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било – заяви Цветанов пред журналисти в парламента – Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място. Има замяна. Разликата е от около 39 или 40 м², а аз съм доплатил 100 хил. лв.“

Той подчерта още, че плащането е по банков път, „съгласно българското законодателство“, и че за всичко са попълнени необходимите декларации.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!