хеликоптер

Хеликоптер с туристи падна на територията на Камчатка. Осем души, включително 2 с тежки наранявания, бяха открити след катастрофата.

Хеликоптер Ми-8 падна в езерото Курил на територията на природния резерват Кроноцки в Камчатка. Според руското министерство на извънредните ситуации на борда е имало 16 души. Представител на спешните служби заяви, че в хеликоптера е имало 13 туристи и 3-ма членове на екипажа.

„В 1.09 ч. московско време, служител на резервата „Кроноцки“ съобщи, че са намерени 8 души (2 от тях със сериозни наранявания), а издирването продължава“, каза събеседникът на агенцията.

Осем от шестнадесетте души, летели на хеликоптера, който се разби в Камчатка, все още не са открити, каза Дмитрий Черних, търговски директор на авиокомпанията „Витяз-Аеро“, която притежава катастрофиралия Ми-8.

„Осем от пострадалите са докарани в Петропавловск-Камчатски, останалите осем все още не са открити. Всички пътници са застраховани, въпросът за плащанията ще се решава на индивидуално. Все още не съм готов да посоча суми, но парите ще бъдат изплатени“, каза Черных.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!