Турция България признаване ваксинационните сертификати

Турция и България ще признават взаимно ваксинационните си сертификати при пътуване между двете страни, съобщи Анадолската агенция.

Според кабинета на валията в северозападната провинция Одрин, Турция и България са представили своите условия за взаимно изключване на представяне на теста за коронавирус.

„От 28 май 2021 г. нашите граждани ще могат да пътуват до България, без да представят PCR тест и / или приложение за карантина, ако имат сертификат за имунитет срещу COVID-19/ ваксина срещу COVID-19 (ваксини Sinovac и Pfizer / Biontech), издадени от компетентните органи в Турция “, се казва в писмено изявление на ведомството.

Същото условие ще важи и за българските граждани със сертификат за имунитет/ ваксинационен сертификат и ще могат да влизат в Турция без PCR тест или задължителна карантина, най-малко 14 дни след получаването на втората доза ваксина.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

Българите на възраст под 18 години могат да пътуват заедно със семействата си, които притежават ваксинационни сертификати, като освобождаването от тест за коронавирус и карантина ще бъде приложено и спрямо тях, се казва още в изявлението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук