Михаил Въжаров
Снимка: БНТ

Илиян Тодоров, който има доживотна присъда за убийството пред столичния клуб „Соло“ през 2009 година и беше екстрадиран от Узбекистан у нас, се е ползвал с политически протекции.

Това твърди бащата на една от жертвите на Тодоров Кирил Въжаров.

Пред БНТ той разказа, че е получил мейл, в който подробно се разрива схемата за оправдателна присъда.

„Мога да гарантирам за достоверността му. По това, което пише в имейла, мога да си направя извода, че е имало и група в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала влияние“, коментира пред БНТ бащата на убития Кирил Въжаров Михаил Въжаров.

По думите му имейлът е изпратен от адвоката на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров.

След 11 години в неизвестност: Осъденият за убийството край „Соло“ Илиян се прибра с белезници у нас

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година.

Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров – в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров.

Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. „Позитано“ и бул. „Витоша“, на метри от Съдебната палата в София.

„5432 са точно дните, в които настъпва справедливостта в България, това е жалката работа“, обясни още Въжаров.

„Цялата история е политическа, както много други неща в България. Баща му е политически ангажиран, във времето, когато извърши престъплението баща му беше секретар на БСП в Перник и водач на листата за изборите“, коментира Михаил Въжаров.

По думите му в България трябва да има правосъдна реформа на първа инстанция. Михаил Въжаров заяви, че съдебните медици и вещите лица, които правят експертизите са зависими.

„Всички подобни дела се пропукват на първа инстанция. Всеки един съдия работи с един или двама такива вещи лица. Те им правят такива експертизи, които да са им удобни“, добави още Въжаров.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук