Малоброен протест на учители от страната, подкрепени от родители, под надслов „Време е МОН да пие една студена вода”, се проведе пред Министерството на образованието. Причината за акцията е внесено становище в Министерския съвет във връзка с Постановление 100. То е било изготвено от 23-ма учители и подписано от още 6300 такива.

Според Яна Шишкова, учител по китайски език в 138 СУ, липсата на реакция от страна на Министерството по този въпрос е предизвикала и днешната акция. Поради това днес е внесено още едно обръщение в Министерство на образованието.

Присъстващите заявиха, че училището е образователна институция и на него не бива да бъдат вменявани полицейски задължения.

Госпожа Шишкова обяви още, че ако се стигне до там учител, придружаван с полиция и социални служби, да търси учениците си от врата на врата, няма да има никакво желание от старана на тези ученици да се образоват.

Неучастието на синдикатите изненада протестиращите.

Учителите изявиха и желание да участват в обсъжданията на бъдещи политики, които засягат образователната система в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!