учител, училище

82% от учителите предпочитат редовен учебен процес и масово са против вариант на смесена форма на обучение, в която част от децата да са дистанционно. Това показва анкета сред учителите от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

В условията на коронавируса много родители настояват да имат избор как децата им да учат, но министерството на образованието категорично подкрепя това и смята, че в интерес на всички е занятията да започнат присъствено. 81% от учителите обаче не приемат родителите да могат да избират дистанционно обучение, при редовен учебен процес за своите деца.

Във връзка с предложенията на родителите  учителите да работят редовно, а след това да преподават втори път материала в електронна среда, 85% от преподавателите са готови на протест ако това бъде прието.

58% от учителите не са съгласни да има камера със звук в класната стая, за да могат учениците и родителите да ги виждат, за да се обучават в електронна среда в домашни условия, чрез виртуалната класна стая.

67% от участвалите в допитването смятат, че организирането на редовен учебен процес от 15 септември носи известен риск за здравето на учители и ученици.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук