мигранти

Миграционният натиск на Западните Балкани в определени моменти надмина нивата от 2015 година.

Това каза унгарският министър на външните работи Петер Сийярто след разговора си с неговия черногорски колега Сърджан Дарманович в Подгорица. Дипломат №1 на Будапеща обеща „Унгария да застане до Черна гора срещу нелегалната миграционна вълна“.

„От Турция и Гърция пристигат тревожни новини…В определени моменти имаме усещането, че положението в Гърция е по-лошо, от това през 2015-та година“, каза още унгарският външен министър и поясни: „Този път маршрутът на нелегалните мигранти минава през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина“.

Сиярто предложил помощ на Подгорица в момент, когато се заговори за нова вълна от имигранти от Турция и Гърция към Западна Европа. Според унгарските медии, полицейското ръководство вече се е съгласил да даде на Черна гора 25 км. стоманена ограда, за да защити най-уязвимата част от черногорско-албанската граница и да предотврати нелегалната имиграция. Дарманович каза, че правителството на Черна гора е готово да защити страната от евентуален приток на нелегални имигранти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук