Еди Рама и Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Албания. Тя изрази задоволство, че е започнала балканската си обиколка именно с тази страна.

След срещата си с премиера на страната Еди Рама председателят на Европейската комисия публикува съобщение в „Twitter“, според което бъдещето на Албания е в ЕС.

Фон дер Лайен обърна внимание, че Европейската комисия се придържа към този ангажимент. По думите й Албания е направила крачки напред в областта на правосъдната реформа и сега е дошъл моментът за действие от страна на ЕС.

Тя коментира и въпроса с ваксинацията. По думите й се прави всичко за трайното възстановяване от пандемията. 430 000 дози ваксини са дарени на Албания. Като други приоритети тя открои създаването на работни места и растеж с Икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани.

Очаква се днес следобед тя да посети Скопие.

Припомняме, че от днес (28.09) до 30-ти септември председателят на ЕК ще посети шест държави от Западните Балкани. Целта на визитата е да потвърди ангажимента на Брюксел към региона и перспективата за преговори за членство в ЕС с тези страни.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!