Цалапица протест
Жителите на Цалапица организираха поредица от протести с настояване да бъдат заловени и наказани виновниците за убийството на Митко

Приключи проверката, назначена от вътрешния министър Калин Стоянов за действията на полицейските органи във връзка с извършено в с. Цалапица убийство, съобщиха от МВР.

Проверяващите са установили допуснати съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания, довели до напускането на страната на установения като извършител на убийството. Не са открити данни за прикриване на случая или прояви на протекция спрямо двамата братя, съпричастни към престъплението, посочват от МВР.

Заради случая в Цалапица във връзка с проверката са образувани три дисциплинарни производства. Едното от тях е срещу бившия директор на ОДМВР – Пловдив, старши комисар Васил Костадинов, което е приключило с издаването на заповед за уволнение. Другото е срещу главен инспектор Ангел Керпиев – началник на РУ – Стамболийски, приключило също с наказание „уволнение“. Третото е срещу инспектор Дамян Капов от група „Криминална полиция“ към РУ – Стамболийски, който е временно отстранен от длъжност, докато не приключи дисциплинарното производство.

На 20 юли т.г., след тежък побой, тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица бе намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Районният съд в Пловдив остави в ареста двама братя близнаци, задържани за лично укривателство по случая. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са помогнали на извършителя на убийството да избегне наказателно преследване. Продължава издирването на обвинения за убийството на мъжа. Жители на селото направиха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с настояване за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая с убийството, припомня БТА.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук