симона радева - семерджиев
На снимката: Симона Радева и Героги Семерджиев

Полицайката от Първо РПУ Симона Радева и приятелят й Мирослав Якимов – служител на столичното Четвърто РПУ са уволнени дисциплинарно във връзка със случая „Георги Семерджиев“. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той добави, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над бившия футболист. 

В края на декември адвокатът на семейството на Хариет Стефанович – една от жертвите на катастрофата, изнесе данни, според които приятелят на Симона Радева – полицаят от Четвърто районно управление Мирослав Якимов не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев, е стигнало своя край.

Извън уволнените дисциплинарно полицаи, още 38 служители на реда са наказани по някакъв начин заради случая.

„Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции че не се чисти“, каза Демерджиев.

„Парични награди стимулират служителите на реда, които съвестно изпълняват задълженията си“, каза още вътрешният министър. Такива, например, са получили всички, които са заловили незаконни мигранти.

Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че трябва да се въведат солидни привилегии за пенсионираните полицаи, които са изпълнили службата си без нарушения. Целта е те да се превърнат в стимул за добра работа на служителите на реда.

„МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо Грозев е обявен за федерално издирване“, каза още Демерджиев.

„В зависимост от отговора от руска страна ще преценим какви действия да предприемем. По случая държавата си свърши работата доколкото може. Следим го много внимателно. Там, където е необходимо, се намесват и службите“, посочи той.

Вътрешният министър коментира още, че протестите на близките на загинали при катастрофи са основателни. Според него сериозно е накърнено чувството за справедливост.

МВР ще настоява промените в закона за движение по пътищата и още 3-4 законопроекта, насочени срещу престъпността, да бъдат разгледани приоритетно от Народното събрание.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук