В България все още няма регистриран случай на новия коронавирус, съобщи началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски, който е и председател на Националния оперативен щаб за борба с новия вирус.

Броят на страните, засегнати от вируса, надхвърли 60, а починалите по света вече са 3000. Случаите на заразени с коронавирус се увеличиха в Италия с 50% до 1694 само за 24 часа.

„Най-голям ръст бележи Италия, която е на първо място по новорегистрирани случаи, следващата е Южна Корея, Иран и, забележете, Китай е на четвърто място по новорегистрирани случаи“, каза проф. Мутафчийски.

Продължава да няма регистрирани случаи в Сърбия и в Турция. В Северна Македония остава един, в Румъния има трима, а в Хърватска вече са 11.

Смъртността от инфекцията в Европа продължава да е ниска – 36 души и на практика не се е променила последните 24 часа, като преобладаващата е в Италия.

В света са регистрирани над 80 хиляди случая.

„Смъртността е 3 055 души към тази сутрин, но броят на новоизлекуваните расте с още 3000 души – вчера беше 42 хиляди, а сега са 45 хиляди души, обявени за напълно възстановени“, съобщи проф. Мутафчийски.

Австралия и Тайланд съобщиха за първите смъртни случаи, а Доминиканската република и Чехия – за първи заразени на тяхна територия.

Случаите на инфектирани с коронавирус се увеличиха в Италия, а Франция дори беше принудена за затвори вчера „Лувъра“.

В Китай, от където тръгна заразата, се наблюдава рязък спад на случаите за един ден – вчера заразените с коронавирус са били 202-ма, докато ден по-рано са били близо 600.

Така общият брой на заразените в континентален Китай достигна 80 026 души. От тях са оздравели 33 700 пациенти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук