Днес започва делото срещу 8 български тийнейджъри, обвинени в изнасилване на 13-годишно момиче в югозападния град Фелберт, Северен Рейн-Вестфалия на 21 април тази година. Момчетата, на възраст от 14 до 17 години, са обвинени, че са пресрещнали момичето, което се е връщало от басейн, след което са я отвели в гората и са я изнасилили, докато не ги прекъснала жена, която случайно минавала оттам.

Само шест от обвиняемите ще се явят днес в съда. След престъплението двама от тях избягаха в България, но тук бяха арестувани и ще бъдат съдени отделно. В четвъртък, 18 август, след европейска заповед, в Германия е върнат единият от двамата, предстои да се върне и последният. Той е 15-годишен и е пътувал за България с родителите си.

Прокуратурата твърди, че съществуват убедителни доказателства срещу момчетата, включително видеозапис, който е заснет от един от тях. Ще бъдат приложени и ДНК проби, взети от жертвата, и свидетелството на жената, която е прекъснала изнасилването.

Според законодателството на Германия става дума за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица, а предвиденото наказание спрямо непълнолетни извършители е лишаване от свобода до десет години.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук