Спечелилият промоция за Чемпиъншип футболен клуб Милуол отправи поздрав и пожела скорошно възстановяване на един от най-верните и героични свои фенове Рой  Ларнър.

2111386113

Героят вече е изписан от болницата „св. Томас“ и ръководството на клуба го очаква в най-скоро време на стадион „The Den” (бърлогата, леговището).

millwall-den

Както е известно, привърженикът на отбора от югоизточен Лондон, влезе с голи ръце в схватка с въоръжените с ножове терористи в бар “Black and Blue” на „Бороу Маркет“, където беше една от горещите точки в злощастната събота вечер.

Хладнокръвните действия на британеца позволиха на останалите посетители на заведениято да напуснат територията му, а Ларнър заплати с осем прорезни рани в областта на главата, ръцете и гърдите.

Roy-Larner

„Убийците нахлуха и започнаха да крещят „Ислям, ислям, това е за Алах“. Аз обаче като идиот им отговорих и си помислих че трябва да смачкам тези кучи синове. Казах им „майната ви, аз съм Милуол“, след което те ме атакуваха. Застанах пред тях с идеята да се бия, а всички останали се разбягаха. Бях сам самичък и затова ме раниха толкова много.

Стремях се да ги хвана и да ги задържа. Имаше кръв навсякъде. Те продължиха с това „Ислям, ислям“, на което аз пак отговорих с „Майната ви аз съм Милуол“. Това беше възможно най-лошото нещо, което може да сторя, и затова те продължиха да ме нападат. За щастие нито един от ударите им не попадна право в мен, а само получих прорезни рани“, разказа преди два дни пред английските медии оцелелият като по чудо Рой Ларнър.

В Лондон е стартирала кампания за награждаването на героя с един от най-престижните ордени за храброст – кръстът на св. Георги.

roy

„Футболен клуб Милуол иска да поздрави Рой Ларнър за неговата огромна храброст в невероятно ужасяващи обстоятелства, както и на всички други членове на обществото, чиито действия са помогнали да се спасят животи.

Благодарност и за нашите забележителни спешни служби, които за пореден път доказаха стойноста си в борбата срещу тези отвратителни действия.

Милуол стой обединен, заедно с всички други футболни клубове и организации и предлагаме абсолютната си подкрепа на тези, които я нуждаят.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук