дронове
Дрон е причината за експлозията във военния завод Снимката е илюстративна

Полицията в Ню Йорк ще използва за пръв път дронове, за да наблюдава тълпите, събрали се на „Таймс скуеър“ в новогодишната нощ, съобщава Ройтерс. Органите на реда бяха категорични, че няма заплаха за сигурността на празнуващите, решили да наблюдават на живо спускането на огромното кристално кълбо на емблематичния площад.

Дроновете, снабдени с камери, ще са предпазна мярка и ще дадат допълнителна гледна точка от въздуха към огромното множество хора. Полицията, разбира се, ще разполага и с кадри от 1225 фиксирани камери в района.

Полицията на Ню Йорк, заедно с федералните власти, ще използва технологията, за да попречи на цивилни опити да бъдат пуснати дронове над площада в новогодишната нощ.

„Не се изкушавайте да пускате дронове над Манхатън“, предупреди полицейски комисар Джеймс О‘Нийл и допълни: „Ако все пак го направите, има огромен шанс да бъдете арестувани“.

За сигурността на празнуващите ще се погрижат допълнителни полицейски подразделения. Трафикът в района на площада ще бъде блокиран, ще бъдат поставени контролни пунктове за проверка преди да се влезе на площада, а по покривите на високите сгради ще бъдат разположени снайперисти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук