Шестима министри ще участват в редовния парламентарен контрол.

Първи на парламентарната трибуна ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на депутатски въпрос, свързан с проблемите на замърсяването и чистотата на въздуха в Разград.

Втори пред депутатите ще застане новият министър на вътрешните работи Младен Маринов, към когото има отправени три въпроса.

Той ще внесе яснота относно Единния автоматизиран регистър на лицензите за извършване на частна охрана, зачестилите случаи на телефонни измами, както мерките на МВР във връзка със случаите на нерегламентирано спиране на автомобили в аварийните ленти.

Бисер Петков – министър на труда и социалната политика ще даде информация за стратегията на ръководеното от него ведомство за компенсация на повишената цените на хляба и стоките от първа необходимост. Той ще отговори и на въпрос, свързан с необходимостта от промяна в целевите помощи за отопление в контекста на енергийната бедност.

Три въпроса има отправени към новия регионален министър Петя Аврамова. Те са свързани с условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационни системи, състоянието на пътната маркировка и пътните знаци в регион Плевен, както и състоянието на второкласен път II-21 от републиканската пътна мрежа Русе-Силистра.

Земеделският министър Румен Порожанов ще поясни какви са мерките на страната ни за недопускане на заболяването африканска чума по свинете, как върви осигуряване на дърва за огрев за населението за предстоящия зимен сезон, както и за работата по отстраняването на последиците от чумата по дребните животни в Странджа.

Последна на трибуната ще застане енергийният министър Теменужка Петкова, която ще отговаря на въпроса за проблема със системните спирания на тока в гр. Мартен, Русенска област.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!