Участниците в ежегодния фестивал на уличния бой в Перу, който се проведе навръх Коледа изпратиха старата година с масов бой, за да оставят всичко лошо в 2018 г. и да започнат на чисто.

Перу, масов бой

Името на града Таканакуй, в който всяка година се провежда ексцентричното събитие, съчетава в себе си перуанските думи „такай” и „накуй”, които в буквален превод означават масов или взаимен бой. Според местните, които никога не пропускат своеобразния фестивал, няколко юмрука – поети и дадени – помагат за разрешаването на конфликти и заздравяването на връзки.

Перу, масов бой

За фон на боевете се използва музика, големи количества алкохол, който вероятно се използва за обезболяващо средство и типично фестивална атмосфера.

Онези обаче, които предпочитат да не бъдат бити, могат свободно да гледат отстрани от специални трибуни, инсталирани около ринговете.

Перу, масов бой

Боят освен освобождаващ, има и състезателен характер – съдии и рефери определят победителите в различни те двубои, които се водят най-често заради изневери, или финансови и правни диспути.

Събитието има и функцията на публично правосъдие, което позволява на местните хора да започнат новата година в мир.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук