В сряда официално Ботев Пловдив даде старт на строителството на стадион “Христо Ботев”. На събитието присъстваха много фенове на канарчетата, които приветсвтаха премиера на България Бойко Борисов със скандирания “Ботев, Ботев” и “Колежа!”.

Премиерът обеща помощ на Ботев при строителството на стадиона, но когато види, че действително се извършват строителни дейности. Борисов допълни, че помощ ще получи и другият пловдивски отбор – Локомотив.

„Искам да помоля за нещо кмета и областния управител – за нас е по-лесно да не даваме и предпочитаме да не взимаме. Да направят така, че Ботев и Локомотив да плащат символична концесионна такса от 100 лева, а не да плащат по 60 000 лева, както е досега.

Като видим строителството как върви, помагали сме на Пловдив и ще помагаме пак. В цял свят собствениците строят стадиони, но като видим, че се работи, ще помогнем – и на вас и на Локо Пловдив. Кранът като стои така, няма как да помогнем.

Трябва да има силни Ботев и Локо Пловдив. Действайте, и ние ще помогнем на двата отбора”, каза Бокко Борисов.

“До този момент се стигна с много дълги препятствия, казуси и процеси, които трябваше да преодолеем. Обещах и сега си изпълних обещанието. Това е ден, който всички ще запомним. Без съдействието на общинската и областна администрация нямаше да успеем. Искам да благодаря на Здравко Димитров, Иван Тотев и не на последно място присъствието на премиера Бойко Борисов е много важно за такива спортни съоръжения”, заяви собственикът на Ботев Георги Самуилов

И добави:

Искам да се обърна към нашите футболисти – преди няколко дни се навършиха 102 години от слагането на жълто-черните екипи. Да са достойни и да се държат мъжествено на терена. Защото, когато паднем, срамът е за нас.”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!