Светослав Костов - генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии ще обсъди днес откриването на процедура за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на Българското национално радио  Светослав Костов.

В края на септември СЕМ даде на Костов едноседмичен срок сам да депозира оставката си, той обаче отказа да го направи и сега медийният регулатор ще започне да пише проект за предсрочно прекратяване на мандата му.

Искането за оставката му е резултат от кризата в държавното радио, започнала с опита за сваляне от ефир на журналиста Силвия Великова, както и безпрецедентното прекъсване на сигнала на програма „Хоризонт“ за близо 5 часа.

Това доведе до разследване на прокуратурата, която засега не посочва отговорен. Предстои изслушване на главния прокурор в парламента по случая.

СЕМ вече изпрати до държавното обвинение сигнал за оказан натиск над генералния директор, след като Силвия Великова разказа, че Светослав Костов ѝ е разказал как четирима души са му е обаждали, за да бъде свалена от ефир. Досега Костов не е коментирал това твърдение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!