Министърът на туризма - Николина Ангелкова
На снимката: Министърът на туризма - Николина Ангелкова

Техническа грешка е станала причината за скъпата цена на шезлонгите и чадърите на плажа „Слънчев бряг – Юг“. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Проверката на цените на плажа стартира по сигнал на млада жена в социалните мрежи, която преди седмица показа касова бележка на стойност 64 лева, платени за плажни принадлежности – 4 шезлонга и 2 чадъра.

Концесионерът се оправдал с въпросната грешка и възстановил сумата, надплатена от жената. По закон глобата в такива случа възлиза на стойност 50 хил. лева, но министър Ангелкова даде да се разбере, че такава в случая няма да бъде наложена.

„Това, което те казват е, че техният служител, който е новоназначен, не е бил информиран и е объркал, съответно се е получила тази техническа грешка, за което се извиняват. Няма как втори подобен случай да бъде допуснат“, увери Ангелкова. Тя допълни, че един единствен клиент е заплатил по-високата сума, а проверката е установила, че всички останали касови бележки са показвали 4 лева за чадър и 4 лева за шезлонг.

Николина Ангелкова призова хотелиери и ресторантьори да спазват стриктно закона, тъй като ако извършват неправомерни действия, те накърняват имиджа на цялата страна като туристическа дестинация.

„Контролът в тази връзка ще бъде безкомпромисен“, обеща министърът на туризма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук