Протест с искане оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова се провежда в София в момента. Организатори на протеста са „Спаси София“, които заявяват, че демонстрацията е надпартийна. Поводът за искането е както провалът с ремонта на жълтите павета в центъра на София, така и цялостното управление на представителката на ГЕРБ, което протестиращите определят като некомпетентно и дори престъпно. По-рано днес пред Столична община се проведе и контрапротест.

„ГЕРБ и новият им коалиционен партньор „Възраждане“ организират контрапротест пред Столична община! Точно сега „случайно“ искат да свалят украинското знаме… колко отчаян циркаджийски номер. Искат да отклонят вниманието и да спасят Фандъкова от оставка!“, коментираха контрапротеста от „Спаси София“.

„Катастрофата с жълтите павета преля чашата и показа истинското лице на управлението. Не могат да направят и един нормален ремонт, независимо колко милиони изсипят на фирмите! Вместо да ги глобяват, ГЕРБ адвокатстват на фирмите и в един глас измислят смехотворни оправдания. Вместо инвестиции в кварталите, имаме безкрайни скъпи ремонти в центъра. Вместо красива столица, имаме унизена София!“, казват още организаторите.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук