Южнокорейските банки и компании за комунални услуги изготвят планове за изграждане на защити и потенциално да преместят част от данните на своите клиенти на сървъри в чужбина. Целта е да се предпазят от Северна Корея, тъй като се притесняват, че на 10 октомври ще има нови опити с опасни оръжия, съобщава RT.com. Тогава се пнавършват 72 години от основаването на работническата партия в Северна Корея.

Ядрен взрив или специално разработено електромагнитно импулсно устройство може да създаде сериозни вълни от напрежение, които да са опасни за цифрово съхраняваните данни, така че представлява огромен риск за финансовите институции.

Банките и жизненоважните инфраструктурни съоръжения, включително атомни електроцентрали, в Сеул в миналото са били увреждани от Пхенян.

Южнокорейското правителство предупреди, че северната му съседка е „много вероятно“ да продължи военните провокации като част от октомврийските тържества.

„Настоящите регулации забраняват прехвърлянето на информация за клиентите в чужбина, затова обсъждаме начини за преразглеждане на тези правила, така че да можем да създадем центрове за резервно копиране на данни в чужбина“, заяви служител на финансовата надзорна комисия, цитиран от Chosun.

В Япония също са изключително притеснени. „Знаем, че това е важна годишнина за Северна Корея. Ние трябва д сме готови на всичко“, каза японският министър на отбраната Июнори Ондодера пред The Japan Times.

Едно атмосферно ядрено изпитване също би представлявало огромна заплаха за въздухоплавателните средства и корабоплаването в региона, тъй като правителството на Северна Корея едва ли ще даде предупреждение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук