Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев

Вътрешният министър Валентин Радев е наредил цялото ръководство на областната дирекция на МВР-София да бъде освободено заради допуснати грешки по случая с издирването на избягалия затворник Владимир Пелов.

„Те не се справиха, включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област – посочи Радев и добави – Решихме с професионалното ръководство и моето решение е: освобождаваме ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор“.

Радев заяви, че е възложил на професионалното ръководство да му предложат ръководител, който да свърши това, което не е свършено от досегашното ръководство.

„Аз оставам с респект към това, което са служили, каквото са направили досега и Григоров, и Георгиев. Прочетох им лично досиетата. Обикновено тези, които освобождавам, аз ги каня лично на разговор. Искам да видя с очите кого освобождавам. Проверил съм и единия, и другия. Благодаря му на него за службата, защото ако погледнете назад в биографията, той много достойно се е справял много пъти. Благодаря на такива служители, но когато има някакво нарушение и някакво несправяне, аз съм длъжен да реагирам като министър“, каза Радев.

Министърът припомни, че вчера са изслушали всички кметове в Ботевград, след което са направили анализ и тази сутрин е взето решението да се освободи ръководството на областната дирекция. Това става след критиките на премиера към ръководството на МВР след убийството на избягалия по-рано от затвора Пелов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!