Валентин Радев
на снимката: Министърът на вътрешните работи Валентин Радев

В рамките на месец май министърът на вътрешните работи Валентин радев ще проведе среща с посланиците у нас във връзка с опазването на българо-турската граница.

„До края на месеца ще направим среща в МВР с всички посланици, особено с тези, от чиито държави през лятото идват повече туристи, но и с другите посланици. Ще им обясним и ще им кажем истината за това как България се справя с опазването на най-чувствителната граница между Турция и България.“

Това каза вътрешният министър Валентин Радев след среща в Министерския съвет с посланика на Великобритания Ема Хопкинс, предаде репортер на БГНЕС.

„Има ли каналджийство, няма ли каналджийство, как ние се справяме с прекъсването на каналите за чувствителни стоки, не само на хора през нашата територия. Тези въпроси ще бъдат обсъдени там, включително ще бъде дадена информация как ще бъде опазвано Черноморието, всяка година правим такава среща”, каза Радев.

Пред медиите след срещата той подчерта, че са обсъдили взаимодействието между службите на двете страни. Акцентът е бил, върху предстоящия Брекзит и продължаващото сътридничество между България и Обединеното кралство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!