Валентин Василев
на снимката: Председателят на Българо-германския форум Валентин Василев

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг председателят на Българо-германския форум Валентин Василев коментира, че стокообменът на България с Германия продължава да се увеличава, но се наблюдава спад в инвестициите. По негови думи това се случва на фона на общ спад в инвестициите в Европа. Василев коментира, че най-големият инвеститор у нас са българите, които живеят в чужбина, но това не се отразява добре на икономиката в дългосрочен план.

„Оказва се, че през последните години най-големият инвеститор тук са българите, които работят в чужбина и внасят част от парите си тук. Въпросът е, че те не отиват за производствена инвестиция, това са потребителски инвестиции и това е много тревожен факт.”

Василев допълни, че организацията, която той председателства работи съвместно с правителството за накланяне на общественото мнение в Германия към одобрението на членството на България в Шенген.

Валентин Василев коментира и развоя на събитията около СДС. Той бе категоричен, че дясно в България вече няма и рокадите между малките партии не се отразяват положително на демократичното пространство у нас.

„В момента има измислени лидери, които нямат хора зад гърба си, опитват се да правят някакви комбинации само и само за пореден път да излъжат хората. Ако те наистина искат обединение на тази десница или на това демократично пространство, трябва да кажат „Ето това са хората, които стоят зад мен”, да ги съберат тези хора, а те сами да си изберат местните и националните лидери.”

Василев заяви, че се срамува от наследилите СДС, тъй като те са унищожили силната партия, която бе създадена по време на демократичните промени в България.

Цялото интервю с Валентин Василев очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук