Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

Няма нищо по-добро от политическата стабилност в нашата родина, особено в период, когато всичко наоколо се тресе, всичко се променя, под въпрос е даже съществуването на Европейския съюз. Това заяви пред журналисти в Добрич вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Думите му са в отговор на въпрос за стабилността в малкия коалиционен партньор „Обединени патриоти”.

По думите му на заседанието на политическия съвет коалиционните партньори са решили, че трябва да се преодолее личното, да се преодолеят разногласията в името на България.

„Нищо по-добро не можем да дадем на своята родина освен стабилност. В името на тази стабилност се разбрахме да потушаваме нашите различия, разногласия и така нататък”, добави Валери Симеонов.

Вицепремиерът коментира и проверките, свързани със защитата от шума в околната среда, като заяви, че това не е негова лична битка, а битка за спазването на закона.

„Всеки, който смята, че след 23 часа може да нарушава тишината, да се гаври със спокойствието и правото на почивка на своите съграждани и на чуждите туристи, е нарушител на закона”, каза Симеонов.

Според него демокрацията е неотделима от законността, а всичко, свързано с нарушаването на закона и преследването на лобистки интереси, е в ущърб на държавата.

Валери Симеонов участва в поклонението в Добрич пред паметника на генерал-лейтенант Иван Колев по повод 101 години от смъртта на пълководеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!